1 Aylık Bebek Ne Kadar Süt İçer?

"1 Aylık Bebek Ne Kadar Süt İçer?"

2 min read

1 Aylık Bebek Ne Kadar Süt İçer

Anne Sütünün Bebek İçin Mucizevi Faydaları Nelerdir?

Anne sütü enerji, yağ, protein ve diğer önemli besin ögelerini içeriğinde bulundurduğundan çok önemlidir. Anne sütü bebeğin bağışıklığını güçlendirir, bebeğin viral enfeksiyonlara ve mevsimsel hastalıklara yakalanma riskini düşürür ve anne ve bebek ilişkisini güçlendirir. Anne sütü bebeğin diş ve damak gelişimini de olumlu yönde etkiler. 
 
Bebekte dikkat eksikliği oluşumunu da engelleyen anne sütü bebekler için en sağlıklı verilmesi gereken besindir. Annenin doğumdan hemen sonra ilk hafta içinde salgıladığı süte kolostrum adı verilir. 
  •  Kolostrum bebeğin hayata tutunmasını sağlar. 
  • Kolostrum bebeği hastalıklardan koruyan protein, A, D, E, K vitaminleri ve antikor bakımından zengindir. 
  • İlk dışkı olarak adlandırılan mekonyumu temizler. Bebekte sarılığın olmasını engeller. 
1 aylık bebeğin ne kadar süt içtiği ve ne kadar içmesi gerektiği anneler tarafından hep merak konusu olmuştur. Bu dönem bebeğin sadece anne sütü ile beslendiği bir dönem olduğu için çok önemlidir.

İlk 6 ay bebeğe anne sütü dışında su dahil hiçbir besin verilmesi tavsiye edilmez. Doğumdan sonra ilk yarım saat içerisinde annenin bebeğini emzirmesi gerekir. Çoğu anne acaba bebeğime sütüm yetecek mi korkusuna kapılır. 

Ama bilmelilerdir ki onlar bebeklerini emzirdikçe memelerinin ucundaki reseptörler uyarılacak ve annede daha fazla süt üretimi olacaktır. İlk zamanlarda bebeğin midesi çok küçüktür. Bebeğin ortalama bir fındık kadar midesi vardır. Bebekleri 1 aylık olan annelerin çoğu 1 aylık bebek kaç ml süt içer? sorusunun cevabını aramaktadır. 

1 aylık bebek bir öğünde ne kadar süt içer? Sorusuna cevap verecek olursak 1 aylık bebeğin mide kapasitesi 120-150 ml’dir. 1 aylık bebeği olan annelerin bebeklerini günde 8-9 öğün ve her öğünde 70 ml olacak şekilde emzirmeleri yeterli olur. Anneler bu dönemde kendi sağlıklarına da dikkat etmelidir. Çünkü annede bir sıkıntı varsa, anne iyi beslenemiyorsa ya da annenin psikolojik sorunları varsa bu gibi problemler annenin süt üretimini azaltabilir.

1 aylık bebek kaç cc süt ile doyar?

1 aylık bebek ortalama günde 500-600 ml süt ile doyar. Bu bebekten bebeğe değişiklik gösterebilir. Bazı bebekler daha kolay doyarken bazı bebeklerde daha zor doyar.

Bebeğe Göre Emzirme Saatleri Nasıl Olmalıdır?

Emzirme saatleri bebeğin gelişmişlik düzeyine göre değişir. Bebek büyüdükçe bebeğin metabolizması daha fazla enerji yakacağından bebek büyüdükçe daha fazla süte ihtiyaç duyar. Bebek zamanla emmeyi öğrenir ve zamanla bebeğin emme ihtiyacı da buna bağlı olarak artış gösterir. 1 aylık bebek 2 saatte bir emzirilebilir.

Bebeğin Emzirme Süresi Nasıl Belirlenir?

Çoğu anne bebeğini emzirirken bebeğinin doyup doymaması konusunda kararsız kalır. Doymadı mı acaba deyip daha fazla emzirir ya da bebeğin doyduğunu düşünüp bebeği daha fazla emzirmez. İkisini yapmak da yanlıştır. Bebeğin doyup doymadığını bebeğin içgüdüsel hareketlerinden anlayabiliriz. Mesela bebek elini ağzına götürüyor ve parmaklarını emiyorsa, kucaktayken kafasıyla meme arıyorsa bu bebek acıkmıştır. Bebekler aç olduklarında huysuzlanırlar, ağlarlar. Anneler bebeklerini emzirmeye başladıktan belli bir süre sonra bebek sakinleşirse veya uyuyakalırsa bunlar da bebeğin doyduğunu gösterir. Bebeklerini emziren annelerin meme uçları da haliyle zamanla tahriş olabilir. Anneler meme ucu için krem kullanabilir ve meme ucunu kısa sürede iyileştirip bebeklerini emzirmeye devam edebilir.

Emzirmenin Anne İçin Faydaları nelerdir?

  • Emzirme, over kanseri ve meme kanserine yakalanma riskini en aza indirir. 
  • Emzirme, anneyi gelecekte olası bir kemik erimesinden (osteoporozis) korur. 
  • Emzirme, uterusun eski büyüklüğüne dönmesini ve uterusun iyileşmesini sağlar. 
  • Emzirme, anneyi kansızlıktan ve aşırı kan kaybından korur. 
  • Emzirme, annenin günlük alması gereken kaloriyi artırdığı için kilo vermeyi kolaylaştırır. Doğru şekilde beslenen anne, emzirme esnasında kalori harcadığından ve süt üretimi için yağ kullanmasından dolayı da daha kolay kilo verir. 
  • Anne rahmi gebelikte büyür ve doğumdan sonra küçülmesi gerekir. Anne emzirdiği zaman annenin vücudu oksitosin sağlar ve oksitosin düz kaslara etki ederek rahmin küçülmesini sağlar. 
  • Emzirme, anneyi de rahatlatır ve bir nevi sakinleştirici görevi görür. 
  • Emzirme sayesinde annenin doğumda kaybettiği demir depoları en kısa zamanda yerine gelir.
Yorum Gönder