Çocuklar İçin Balgam Sökücü İlaçlar

"Genizdeki balgam nasıl atılır?"

2 min read

En keskin balgam söktürücü ilaç çocuklar için hangisi? Her ebeveyn çocuklarını önemser. Bu nedenle hasta olduklarında ne yapılması gerektiği endişe ile karşılanır. Eğer çocuğunuzda balgam sorunu varsa, bunu nasıl çözebileceğinizi düşünmeniz olasıdır. 

Balgam akciğer ve solunum yollarını koruyan, mukuslu yapıya verilen bir isimdir. Vücutta filtre görevi görmekte olup, solunum yoluyla vücuda alınan yabancı maddeleri, bakterileri tutmaktadır. Böylece bölgenin nemli kalmasına destek olur. Rengi normal şartlar altında berrak olup hafif yoğun bir kıvamdadır. 
Balgamın üretimi ve temizlenmesi bir denge ile gerçekleştirilir. Ancak öksürük ile beraber balgam çıkması, dengenin bozulması sonucu oluşur. Aynı zamanda alerjik durumlar, sinüzit, grip, hava kirliliğine maruz kalma gibi haller de üretimde artışa neden olur.

Balgam Neden Olur?

Boğazda yapışkan balgam neden olur birçok kişi tarafından düşünülen konular arasındadır. Sigara kullanımı, sigaranın yapısında yer alan kimyasallar sekresyonların daha fazla yapılmasını uyarır. Bunun dışında Hava yolundaki tüycükleri temizlenme aşamasının sekteye uğramasına neden olur. Böylece balgam oluşumu kolay hale gelir.
Hava yollarında sekresyonların üretimi uzun süre oluşursa, tıkanıkları da beraberinde getirebilir. Hava yollarının temizliğinin yapılmaması neticesinde, zararlı mikroorganizmalar tarafından meydana getirilebilecek enfeksiyonlar zemin oluşturabilir. Ayrıca, 
  • Astım, 
  • Akciğer hastalıkları, 
  • Zatürre, 
  • Grip, 
  • Bronşit, 
  • Solunum yollarındaki iltihaplı hastalıklar da nedenler de bunların arasında yer almaktadır. 
Balgamların renkleri birbirine göre farklı olup buna göre farklı anlamları vardır.

Balgam Ne Anlama Gelir?

Balgam rengi neyi ifade eder? Bunu bilmek büyük bir öneme sahiptir. Böylece ne anlama geldiklerini bilebilir, doğru hareket edebilirsiniz. Ana hatları ile bunlar şu şekildedir; 
  • Beyaz: Bu balgam rengi, burun kanallarının tıkandığını gösterir. 
  • Sarı: Solunum yollarında enfeksiyon hali olduğunu gösterir. 
  • Yeşil: Bakteri sebepli bir iltihap olduğunu gösterir. 
  • Kırmızı: Solunum sisteminde kanamaya işaret eder. Ciddi bir durumdur. 
 Dolayısıyla hızlı bir şekilde doktora gitmek büyük bir önem taşımaktadır. Balgam solunum yollarında yabancı maddeleri tuttuğu için çıkartılması şarttır.

Balgam Söktürücü İlaçlar Nelerdir?

Genizdeki balgam nasıl atılır çocuğunda bu sorun olan birçok kişi tarafından sorulmaktadır. Burada bilinçsiz bir şekilde ilaç kullanmak, olumsuz durumlara neden olabilir. İlaçların yan etkileri olduğu için doktor kontrolünde kullanılması önerilmektedir.
Bu bakımdan ılık bitki çayları hem balgamın yumuşamasına hem de boğazın temizlenmesine yardımcı olacaktır. Dolayısıyla çocuklara bunları içirmek en iyi sonuçları sunacaktır.
Aynı zamanda zencefil de iltihaplara ve balgamlara yönelik kullanılmaktadır. Bu nedenle uygun bir şekilde kullanılması önerilmektedir. Sirke de suya eklenerek kullanarak kullanılabilir. Bal da anti-bakteriyel özelliği sayesinde yardımcı olabilir.
Ancak bunların dışında hekime görünmek de şarttır. Böylece kısa sürede daha iyi çözümler bulmanız mümkündür.

Balgam Türleri Nelerdir?

Hangi balgam tehlikeli sorusu büyük bir öneme sahiptir. Zira renklerin anlamını bilmezseniz doktora gitmeniz gecikeceği için riskli durumlara neden olacaktır. Örnek olarak kımızı balgam, balgamda kan olduğunu gösterdiği için ciddi bir durumdur. Bunun yanı sıra şu gibi türleri de vardır; 
  • Uzun süredir olan, kötü kokan balgam bronşektazi durumunda rastlanmaktadır. 
  • Ateşli akciğer hastalığının seyri sırasında, ani oluşan ve atılan balgam akciğer aplerinde sıkça görülür. Virüslere bağlı gelişen solunum hastalıklarında, düşük oranda balgam oluşabilir. Bu aynı zamanda gelişmeyebilir. 
  • Koyu ve pas rengi balgam Zatürre buğusu oluşabilir. 
  • Pembe renkli ve köpüklü yapıdaysa, akciğerdeki sıvı toplanmasına işaret eder. 
Her balgam türü farklı anlamlara geldiği için tedavisi de değişmektedir. Bazıları ciddi yapıya sahip olduğu için doktora görünmelidir.

Balgam Tanısı Nasıl Konulur?

Çocuğunuzda balgam varsa rengine göre ciddi olabilir. Ayrıca bilinçsiz olarak ilaç kullanmak yan etkilere neden olabileceği için komplikasyonlara sebep verebilir. Bunları önlemek için doktora görünmek gerekir. 
Hekimler fiziksel muayene esnasında size bir takım sorular sorabilir. Bunlara geçmişte yaşanan hastalıklar, kullanılan ilaçlar da dahildir. Doğru cevaplamak tedavinin hızlı olması için şarttır. En keskin balgam söktürücü ilaç, bu kapsamda kişilere özel bir şekilde verilebilir. 
Ardından da hastalar, doktorun belirttiği şekilde, düzenli olarak kullanmalıdır. Bu sayede daha iyi sağlık çözümleri elde edilebilir.
Yorum Gönder