2 Yaş Çocuğu Günlük Ne Kadar Süt İçmeli?

"2 Yaş Çocuğu Günlük Ne Kadar Süt İçmeli?"

2 min read

 

2 Yaş Çocuğu Günlük Ne Kadar Süt İçmeli?


2 Yaş Çocuğu Günlük Ne Kadar Süt İçmeli?


Son zamanlarda annelerin ve babaların hem internet üzerinde araştırdığı hem de doktorlara sıkça sorulan 2 yaş çocuğu günlük ne kadar süt içmeli? sorusu gündem olmuştur. Ebeveynlerin çocuklarını her yönden sağlıklı yetiştirmek isteme sebebiyle gündemde sürekli yerini alan ve fazlasıyla araştırılan 2 yaş çocuğunun günlük süt tüketimi sorusuna doktorlar sabit bir cevap vermemektedir. Genelde 2 yaş süt tüketimi için 2 önerilen miktar günde bardaktır ancak bu konuda kesin bir yorum yapmak doğru değildir. Çünkü insanların metabolizma sistemleri birbirine göre farklılık gösterir. Bu durum yaş, cinsiyet veya sahip olunan bir hastalıkla bile farklılık gösterme eğilimine sahiptir. Bu yüzden 2 yaş çocuğunun süt tüketimi Ali isimli çocukta günde 2 bardak ile yeterli olurken, Mehmet isimli bir çocukta fazla veyahut yetersiz kalabilir. Bu yüzden 2 yaş süt tüketimi konusunda en doğru tüketim miktarı için doktorunuza başvurmanız gerekir.

Yaş Gruplarına göre Süt Tüketimi Ne kadar Olmalıdır?

2 yaş çocuğunun günlük süt tüketimi hakkında genelde günlük 2 bardak önerisi yapıldığını ancak sahip olunabilecek hastalıklar veyahut metabolizma sisteminin farklı çalışma sebebiyle bu miktarın farklılık gösterebileceğini söylemiştik. Peki bir rahatsızlığı olmayan, metabolizma sistemi normal düzeyde çalışan bir çocuğun günlük süt tüketimi ne kadar olmalıdır? Her yaş grubu için günlük süt tüketimi ne kadar olmalıdır? Genelde çocuğun yaşına göre günlük süt miktarının pek arttığı söylenemez ancak tercih edilmesi durumunda yarım bardak veya 1 bardak daha fazla tüketilebilir.

Eğer yaşlara göre günlük süt tüketiminden bahsetmek gerekirse 2-3 yaş grubu günlük süt tüketimi 2 bardakta sınırlandırılırken 4-8 yaş grubu günlük süt tüketimi 2,5 bardak ile sınırlandırılmaktadır. Yaş grubuna uygun miktarda tüketimi gerçekleştiren çocuk kesinlikle her yönden sütün faydalarından yararlanır.

Çocuklar Kaç Yaşına kadar Süt Tüketmelidir?

Yukarıda yaş grubuna göre günlük süt tüketiminin miktarından ve sahip olunan herhangi bir hastalıktan veyahut farklılıktan değişiklik gösterebileceğinden bahsetmiştik. Çocukların kaç yaşına kadar süt tüketmesi gerektiği de fazlasıyla araştırılan ve ebeveynlerin fazlasıyla merak ettiği bir konudur. Süt o kadar fazla geniş mineral ve vitamin yapısına sahiptir ki aslına bakarsanız süt tüketimini asla durdurmamak gerekir. Süt tüketimi düzenli olarak tüketilmese bile haftada en azından 2-3 bardak süt tüketilerek vücudun işleyişine yardımcı olabilirsiniz. Bu şekilde yaşadığınız kemik ağrılarını, metabolizma işleyiş sorunlarını hatta deri problemleri ve göz sağlığınıza bile katkıda bulunabilirsiniz. İnsanlar bu yüzden yaşları ilerlese bile sütün sahip olduğu vitaminler ve mineraller sebebiyle düzenli olmasa bile süt tüketimine aralıklı olarak devam etmelidir. Eğer çocukların yaş gruplarının günlük süt tüketimi için konuşmak gerekirse genelde 9 yaşına kadar günde 2 bardak, tercih edilmesi durumunda günde 2,5 bardak süt tüketimi yeterli olacaktır. 10 yaş ile 18 yaş aralığında ise günlük süt tüketimi miktarı 3 ile 3,5 bardağa kadar çıkmaktadır.
 

Çocuklar için Süt Tüketimi Neden Önemlidir?

Sütün sahip olduğu mineral ve vitaminler yönünden yalnızca çocuklar için değil tüm herkes için tüketilmesi gerektiğini haftada içtiğiniz 2 bardak sütün bile sizin vücudunuzdaki işleyişte yanlış ilerleyen şeyleri düzeltecek kadar yararlı bir kaynak olduğunu söylemiştir. Bizler ve çocuklar için süt tüketimi neden önemlidir? Süt başta sahip olduğu magnezyum, potasyum ve kalsiyum mineralleri ile sizin yaşınız ilerlediği dönemde güç kaybedecek olan kemiklerinizin her zaman olabileceği en kuvvetli ve dayanıklı hâlde olmasını sağlar bunun yanında süt ve süt ürünlerinin doğru miktarda tüketimi sayesinde sağlam bir bağışıklık sistemine sahip oluruz ve grip gibi salgın hastalıkları en kolay şekilde atlatabilir ve sağlığımıza en hızlı şekilde kavuşabiliriz.

 Süt sahip olduğu özellikler sebebiyle deri hastalıklarına karşı da tüketilmesi en çok önerilen kaynaklardan biri olarak ilk sıralarda her zaman yerini korur ve en önemlisi vücudun işleyişinin bozulması halinde sahip olduğu vitaminler (A, D, E, K, B, C) ile vücut işleyişinin ve fonksiyonlarının normale dönmesinde sorumluluk alarak yardımcı olur. Çocuklar için süt tüketiminin bu kadar önemli olma sebebi yalnızca bunlarla kısıtlık değildir.

 Süt çocukların kemik yapısı ve vücut işleyişini düzenlemesinin yanında zekâ gelişimine de büyük ölçüde katkıda bulunur. Yağda eriyen tüm vitaminleri içeren süt ve süt ürünleri bu yüzden hem her çocuğun gelişimi için doğru miktarda tüketilmeli hem de her insanın doğru miktarda tüketerek vücut fonksiyonlarının doğru şekilde çalışması için gerekli olan bir kaynaktır.
Yorum Gönder