Anaokulu Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

"Anaokulu Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler"

2 min read

Anaokulu seçimi bir çocuğun gelişimi için oldukça önemli olan bir konudur. Çocuklar bu yaşlarda hayatı öğrenmeye başlayacağı için en doğru anaokulu seçimi yapmak önemlidir. Hatta uzmanlar anaokulu seçiminin üniversite seçiminden çok daha önemli olduğunu savunmaktadır. Bu nedenle anne ve babalar çocuğun çok iyi yetişebilmesi için en iyi anaokuluna gitmesini sağlamalıdır.

Eğitim Modeli

Anne ve babalar çocuklarının kişisel becerilerinin arıtılabilmesi adına eğitim modelinin iyi bir şekilde işlenmiş olan anaokuluna yazdırmaları gerekir. Çocukları kişisel becerilerini en iyi geliştirecek eğitim modelleri araştırılmalıdır. Şu an pek çok eğitim modeli bulunur. Çocuğun anlama kapasitesi de göz önünde bulundurularak bu modellerden biri seçile bilir.

Öğretmen Kalitesi

Eğitim modeli ne kadar iyi olursa olsun o eğitimi verecek olan öğretmen ondan çok daha önemlidir. Bu nedenle kurumlara giderek öğretmenlerle birebir tanışmak ya da öğretmenlerin profillerini incelemek önemlidir. Öğretmenin dili çocuklar tarafından kolay bir şekilde anlaşılmalıdır. Aynı zamanda çocukları seven ve çocukların halinden anlayabilen bir öğretmek modeli olması da önemlidir. Çocuklara karşı analiz yeteneği de yüksek olmalıdır. Herhangi bir sorun olduğunda bu sorunu düzeltmek için ebeveynle iletişime geçerek çeşitli bilgiler verilmelidir. Aynı zamanda güler yüzlü ve çocuklara karşı nazik olmalıdır.

Ulaşım İmkânı

Anaokulu seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri de ulaşımdır. Anaokulunun eve olan mesafesi çok uzak olmamalıdır. Özellikle çocuk yolda zaman geçirmeyi sevmiyor ve arabalar yüzünden midesi bulanıyorsa yakın mesafede olan bir okula yazdırmak önemlidir. Bu sayede okula gitmek çocuk için eziyet olmayacaktır. Aynı zamanda okul saatleri de önemlidir. Çocuk servisle gidecekse de serviste çok zaman geçirmemeli bu nedenle yakın mesafe okul tercih edilmelidir.

Güvenlik Önlemleri

Anaokulu tercihi yapılırken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da güvenlik önemleridir. Güvenlik önemleri sadece yüzeysel ya da evrak üzerinde alınmamalıdır. Güvenliğe gerçekten önem veren bir okula yazdırmak önemlidir. Bu nedenle okul hakkında daha önce çocuğunu yazdıran yetişkinlerden yorum alına bilir. Ya da internette arama motorlarında okulun nasıl bir güvenlik önemli aldığı da incelene bilir.

Okul Faaliyetleri

Okul tercih ederken göz önünde bulundurulması gereken noktalardan bir diğeri de okul faaliyetleridir. Okulda sadece eğitim görülmemelidir. Aynı zamanda çocuğun kaliteli bir zaman geçirmesi de sağlanmalıdır. Aynı zamanda tek bir alanda değil birden fazla türdeki alanlarda yapılan faaliyetler bulunmalıdır. Çocuk bu okulda eğitim dışında sosyalleştirilmelidir. Tiyatro, müzik, resim, spor dalları gibi pek çok alanda faaliyet yapıyor olması önemlidir.

Okul Saatleri

Okul saatleri özellikle çalışan anneler için büyük önem taşır. Ara tatili, yaz tatili gibi zamanlar da göz önünde bulundurulmalıdır. Anaokulunda yazın da eğitimin verilebileceği bazı okullar vardır. Evde kimsesi olmayan kişiler için bu okulları tercih etmek çocuğun evde yalnız kalmaması için önemlidir. Aynı zamanda çocuğun ailesiyle aynı anda eve dönebilmesi de önemlidir. Bu gibi konuları ebeveynler mutlaka ayarlamalı ve anaokulunda birden fazla seçenek olmalıdır.

Okul Alan Özellikleri

Okulun bulunduğu alan ve okulda olması gereken alanları uygun olması gerekir. Anaokuluna yazdırırken okulda yeşil alan, faaliyet alanları, bahçe, park, oyun alanı, yemekhane, uyku alanı ya da tuvalet gibi çeşitli alanlar bulunmalıdır. Böylece hem çocuk okulda keyifli vakit geçirir hem de tüm ihtiyaçları karşılanmış olur.

Öğrenci Sayısı

Öğrenci sayısı da göz önünde bulundurulması gereken hususlar arasında yer alır. Çok kalabalık olan sınıflarda öğretmenler öğrencilerle bire bir ilgilenemeye bilir. Bu sebeple bir sınıftaki öğrenci sayısının az olmasına önem gösterilmelidir.

Yemek Programı

Anaokulu seçiminde dikkat edilecekler arasında en önemlisi neredeyse yemek programlarıdır. Bilindiği üzere çocukların gelişimini ve büyümesini sağlayan en önemli faktör dengeli ve yeterli beslenmesidir. Bu nedenle öğünlerde 4 ana bileşenden oluşan protein, karbonhidrat, yağ ve sebzenin bulunması gerekir. Çocukların sevdiği abur cuburlar ise ara öğün olarak verilmelidir. Bu abur cuburlar arasından en sağlıklılarının verildiğinden emin olunmalıdır. Dengeli ve yeterli beslenen bir çocuk eğitim sırasında daha aktif olur. Uyku saatleri yemek programları da aynı derecede önemlidir. Bu konuda diyetisyeni ve çocuk psikoloğu olan bir anaokulu tercih edile bilir.
Yorum Gönder