Pedagog Nedir, Kaç Yaş Grubuna Bakar?

"Pedagogların İlgilendiği Konular Nedir?, Pedagoglara Nasıl Ulaşılır?"

2 min read

Pedagog nedir, kaç yaş grubuna bakar? Sorusu, aileler tarafından en merak edilen konulardan bir tanesidir. Küçük yaşta çocukları için, psikolojik destek almaya karar veren aileler; Pedagoglar ile iletişime geçmeye özen göstermektedir. Pedagogların baktığı yaş aralığı ise; 0-12 yaş aralığı olarak bilinmektedir. Bu yaş grubunda olan çocuklar, çeşitli nedenlerden ötürü; psikolojik destek almaya ihtiyaç duyabilirler.

Pedagogların İlgilendiği Konular Nedir?

Pedagogların ilgilendiği konular nedir? Sorusu da ailelerin yakından takip ettiği konu başlıkları arasında yer almaya devam etmektedir. Çocuk terapistleri olarak da isimlendirilmeye devam eden Pedagoglar, genel olarak çocukların davranış bozuklukları ile ilgilenmeye devam ederler. Küçük yaşta olan çocukların birçok farklı problemi ortaya çıkabilir. Bu problemler ise, şu şekilde sıralanmaktadır; 

Söz konusu yaş grubunda olan çocukların en sık yaşadığı sorunlardan bir tanesi, hiç kuşkusuz uyku problemleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Uyku düzeni oluşturamayan ya da uykuya dalmakta güçlük çekmeye devam eden çocukların büyük bir kısmı, terapi almaya devam etmektedir. 
  • Pedagogların incelediği davranış bozukluklarından bir tanesi ise; hiç kuşkusuz dikkat dağınıklığı olarak bilinmektedir. Özellikle de 0-12 yaş grubunda olan çocukların büyük bir kısmı, dikkat dağınıklığı gibi sorunlar yaşamaya devam etmektedir. Bu durum ise; eğitim hayatlarının zorlaşmasına sebebiyet verebilir. Bu nedenle, erken önlem alarak en kısa süre içerisinde terapilere başlamanızda fayda vardır. 
  • Yeme konusunda olan bozukluklar da Pedagogların ilgilendiği alanlar arasında yer almaya devam etmektedir. Bazı çocuklar, gerek yemek seçmesi gerek bazı psikolojik problemlerinden ötürü yemek yeme konusunda çeşitli güçlükler çekmeye devam ederler. Çocuk terapistleri ise; bu konuda çeşitli testler ve terapiler uygulayarak durumu kontrol altına almayı başarırlar. 
  • Küçük yaşta olan çocuklarda en yaygın görülen psikolojik rahatsızlıklar arasında; sosyalleşme konusunda zorluk çekme olarak bilinmektedir. Çocuklar, savunmasız varlıklar olarak tanınmaktadırlar. Bu nedenle, kendilerini ait hissedemedikleri ortamlarda ya da yabancılaştıkları yerlerde, iletişim kurma konusunda büyük bir güçlük çekmeye başlarlar. Bu konuda pedagoglardan destek almanız çok önemli olacaktır. Aksi takdirde, bu durum; çocuğunuzun ileriki sosyal hayatını ve eğitimini de etkisi altına almaya başlayabilir. 
  • Çocukların pedagoga gitme sebepleri arasında; çeşitli fobiler ve korkular da yer almaktadır. Özellikle de küçük yaşlarda oluşan fobilerin çözülmesi; yetişkinken ortaya çıkan korkulardan çok daha kolay olacaktır. Bu nedenle, çocuğunuzun herhangi bir durumdan ya da cisimden yoğun bir şekilde korktuğunu fark ettiğiniz an; mutlaka güvendiğiniz bir pedagogdan destek almanız gerekecektir. Bu sayede, durumu çok daha kolay bir şekilde kontrol altına almanız mümkün hale gelecektir. 
Yukarıda verilen hususlar, çocukların pedagoga gitmesindeki temel sebepler arasındaki genel davranış biçimleridir. Ancak, daha ağır psikolojik problemler yaşayan çocuklar da vardır. Örneğin; obsesyon ya da panik atak gibi spesifik rahatsızlıklar çocuk yaşta da ortaya çıkabilir. Bunların arasında; bipolar ya da şizofreni gibi, daha ağır psikolojik problemler de vardır. Bu nedenle, çocuğunuzda fark ettiğiniz en ufak bir değişimde; pedagoglar ile görüşme sağlamanız çok önemli olacaktır.

Pedagoglara Nasıl Ulaşılır?

Pedagoglara nasıl ulaşılır? Sorusu da internet üzerinde en sık araştırılan konulardan bir tanesi olmaya devam etmektedir. Hemen hemen her şehirde, birden fazla pedagog vardır. Fakat psikoloji de kendi içerisinde dallara ayrılan bir bilim olduğu için; çocuğunuzun rahatsızlığı ile ilgilenen bir uzman bulmanız çok önemli olacaktır. Bu nedenle, öncelikli olarak bir uzmana danışmanızda ve daha sonra profesyonel bir şekilde yönlendirilmenizde fayda vardır. Bu doğrultuda hareket ederseniz, geç olmadan çocuğunuzun yaşadığı olumsuz değişimleri çözüme kavuşturmanız mümkün olacak ve ileriki hayatının daha kolay geçmesine yardımcı olacaksınız.

Pedagog Seansları Ne Kadar Sürüyor?

Pedagog seansları ne kadar sürüyor? Sorusu da çocuğunun psikolojik destek almasını isteyen aileler tarafından sık sık araştırılmaya devam etmektedir. Pedagogların uyguladığı seanslar için, biçilmiş belirli bir süre kesinlikle gerek yoktur. Bu konu, tamamen problemin ne olduğuna ve çocuğunuzun nasıl tepkiler verdiğine göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, seanslar çok uzun ya da çok kısa sürebilir. Fakat her iki süreçte de çocuğunuzun düzenli bir şekilde takip edilmesi gerektiğini unutmamanızda ve seanslarınız bitse bile pedagogunuz ile iletişim halinde olmanızda fayda vardır.
Yorum Gönder